Biografie

Biografie

“Van HEMA-batje tot Paralympics”

Kelly werd op 15 september 1987 geboren in Oosterhout NB en woont sinds haar geboorte in Dongen. Haar eerste kennismaking met tafeltennis was zo rond haar 9e levensjaar. Gewoon met een goedkoop HEMA-batje tegen de muur. Vader Sjaak was overigens ook al aardig bedreven in het tafeltennis en speelde destijds in competitieverband bij het Dongense BSM.

Na een schooltoernooi heeft Kelly verdere stappen gezet in tafeltennisland. Ze kwam op 14-jarige leeftijd in de B-selectie en speelde haar eerste internationale wedstrijd in Malmö, Zweden. Inmiddels speelt Kelly in de A-selectie.

Sinds 2006 bezoekt Kelly de Johan Cruijff School in Nijmegen. Deze speciaal voor aankomende topsporters opgezette opleiding houdt rekening met een goede balans tussen studie en training. Kelly volgt een opleiding tot Medewerker Communicatie Sport.

Ondanks haar handicap (beenlengteverschil van 11 centimeter, een heupafwijking en verminderde spierfuncties van het linkerbeen) behaalde Kelly de afgelopen jaren meerdere opmerkelijke titels in binnen en buitenland (o.a. Hong Kong, Slowakije, Tsjechië, Argentinië, Italië, Polen, Mexico en Spanje).

Met bewondering voor haar gehandicapte collega-sporters vormt iedere game een nieuwe uitdaging.

Vanwege haar topprestaties is Kelly geselecteerd voor de Paralympics in 2008 in Beijing en veroverde daar de bronzen medaille. Na thuiskomst werd Kelly in haar woonplaats gehuldigd, ontving daarbij de bijzondere Zilveren 's Gravenmoerse Knoop en er werd een nieuwe sportzaal (o.a. het toekomstige thuishonk van Tafeltennisvereniging BSM) naar haar vernoemd.