Na een goede vlucht ben ik maandagochtend 16 augustus rond 08.30 uur, lokale Japanse tijd, geland. In tegenstelling tot de lange wachttijden voor de sporters tijdens de Olympische Spelen, zijn we vrij snel door alle controlestations op het vliegveld geloodst en konden we snel op weg naar ons hotel op het schiereiland Chiba, op zo’n 50 kilometer van Tokio. Daar het eerste ontbijtje genuttigd en zoals jullie kunnen zien laten de Japanners niets aan het toeval over en zitten we niet anderhalve maar bijna 3 meter uit elkaar.

Ondanks de 7 uur tijdverschil zijn we dezelfde dag nog naar de sporthal gereden om te gaan trainen, het is belangrijk om zo snel mogelijk in het juiste sport/rust/slaapritme te komen. Hoewel we met z’n vijven in dezelfde ‘bubbel’ zitten, is er ook in de sporthal voldoende ruimte om afstand te bewaren. Sterker nog, de hele sporthal was tot onze beschikking en we konden ons helemaal uitleven.

Komende dagen lekker trainen en goed rusten, volgende week wordt het druk genoeg. En als er even tijd en ruimte is, gezamenlijk een frisse neus halen, maar wel met het mondkapje op.