Als spreker

Ik word regelmatig door bedrijven gevraagd om mijn verhaal te vertellen. En dat doe ik graag. Maar … Wat ís dan het verhaal dat ik vertel?

Mijn verhaal gaat niet over topsport, gaat niet over het winnen van paralympisch goud. Natuurlijk: het speelt een rol. Het is wat ik bereikt heb en waar ik trots op ben.

Maar mijn verhaal gaat vooral over hoe ik daar gekomen ben, wat ik ervan geleerd heb en wat voor iedereen zou moeten kunnen.

Niet gehandicapt
Van jongs af aan heb ik me nooit gehandicapt gevoeld. Ik bén het wel, al sinds mijn geboorte, maar ik heb het nooit zo gevoeld; ik wil niet zo gezien worden. Dat heb ik voor een groot deel te danken aan mijn familie en opvoeding. Ik ben naar een normale school gegaan en naar een normale tafeltennisclub. Dat is ook precies wat ik mee wil geven: doe zoveel mogelijk normaal wat normaal kan. Met of zonder handicap. Zijn er aanpassingen nodig? Prima! Maar zorg dat je daarmee dan wel zoveel mogelijk gewoon meedraait in de samenleving.

Sport is daarbij belangrijk. Toen ik begon met tafeltennis, dacht ik niet: ik wil paralympisch kampioen worden. Dat ik bij dat heel, heel, heel kleine percentage hoor dat topsporter is geworden én de absolute wereldtop heeft gehaald, is geweldig. Maar dat was – en is – niet mijn motivatie.

Plezier maken
Ik wilde lekker tegen dat balletje slaan en lol hebben met de – toen nog – kinderen met wie ik dat deed. Dáárom ben ik gaan tafeltennissen. En op die manier is sporten goed voor ieder mens; welke sport je ook doet. Doe mee, wees actief en heb plezier.

Thema’s
Ik bespreek in mijn verhaal verschillende thema’s. Er is vast een thema dat bij uw organisatie aansluit. Dan leg ik daar in mijn verhaal meer nadruk op, zodat het verhaal echt bij u past. (Bekijk hier hoe ik dat voor de Rabobank heb gedaan).

Bent u geïnteresseerd in mijn verhaal? Stuur me een berichtje en ik neem snel contact op.