De kop is er af en de Paralympische Spelen 2020 zijn eindelijk begonnen! De eerste wedstrijd was tegen Claudia Perez Villaba, een Mexicaanse die toch vrij verrassend de laatste Pan Amerikaanse kampioenschappen had gewonnen. Nu ben ik altijd wel zenuwachtig bij een groot toernooi, maar deze keer leek het wel extra hevig, zo’n twee jaar nadat ik het Europees Kampioenschap in Slovenië had gespeeld en gewonnen. Na een moeizame start lukte het om met minder goed spel toch de punten te blijven scoren. Nadeel was dat ik graag snellere ballen speel en dat mijn tegenstander er alles aan deed om dat te voorkomen. Door goed geconcentreerd te blijven heb uiteindelijk de wedstrijd met 3-0 gewonnen. Geeft een lekker gevoel, dat je niet geweldig gespeeld hebt maar toch de punten hebt binnengehaald.

Claudia Perez Villalba

Vandaag mijn tweede partij tegen de Francaise Anne Barneoud gespeeld, een speelster die ook al een aantal jaren een bekende is in het internationale circuit. De internationale para-tafeltennis kalender is anderhalf jaar leeg geweest, dus niemand weet exact hoe de andere sporters deze periode zijn doorgekomen en hoe de vorm is? Anne was al een speelster die zich goed ontwikkeld heeft en in deze wedstrijd speelde ze echt goed. Alle games waren heel erg close, ik won de eerste, daarna Anne de volgende twee en vervolgens ik de vierde. De vijfde game moest de beslissing brengen, waarbij het vrij gelijk opging en ik zelfs een matchpoint heb gehad. Helaas dit punt niet kunnen pakken en uiteindelijk nipt met 14-12 de game én de wedstrijd verloren. Natuurlijk is dat een teleurstelling, maar op de beslissende momenten moet het af en toe ook even meezitten. Dit keer viel het ‘kwartje’ naar Anne en die heeft gewoon verdiend gewonnen!

Anne Barneoud

in deze poulefase een wedstrijd verliezen is nog niet fataal. Morgen moet Anne nog tegen Claudia spelen, maar ik ben verzekerd van een plaats in de kwartfinale. Morgen is pas bekend tegen wie ik ga spelen, maar dat vind ik eigenlijk niet interessant. Als je graag voor de derde keer Paralympisch kampioen wil worden, moet je iedereen kunnen verslaan. Van nu af aan kan ik me geen verliespartij meer veroorloven en als ik mijn titel wil verdedigen moet ik de volgende drie partijen winnen. Dit zal zeker niet eenvoudig worden, heb inmiddels gezien dat alle bekende concurrenten ook over een goede vorm beschikken. Kan alleen mijn uiterste best doen en vooral niet verder vooruitkijken dan de eerstvolgende wedstrijd. Die is waarschijnlijk op zaterdagmorgen om 02.40 uur Nederlandse tijd. Zullen mijn ouders leuk vinden, midden in de nacht opstaan om te kijken. Ik weet nog niet op welke tafel ik speel en dus ook niet of de wedstrijd kan worden gestreamd door de NOS? Als het niet wordt uitgezonden, zullen mijn ouders, net als vandaag, de ‘live-score’ te volgen, waarbij ze alleen de stand in het computerscherm zien veranderen, zonder te zien dat ik speel.

Ik wil jullie nogmaals danken voor alle enthousiaste support en ik ga mijn stinkende best doen de volgende wedstrijd(en) te winnen!

Groetjes, Kelly