Kelly van Zon won vandaag de Dutch Open Para Table Tennis. In Stadskanaal was de regerend paralympisch kampioene in de finale te sterk voor de Chinese Rui Wang.

Van Zon: “Natuurlijk is het heel erg leuk om hier in Nederland te spelen. Er doen aardig wat topspelers mee in alle klassen. Het is me eindelijk gelukt om de Turkse Korkut een keer te ontlopen in een toernooi. Niet dat ik iemand wil ontlopen maar ik speel bijna altijd tegen haar internationaal. Ik heb een heel fijn toernooi gespeeld. Korkut verloor van de Aziatische kampioene en daar win ik twee keer van dit toernooi.”

In de finale was Van Zon met drie keer 11-8 te sterk voor Wang. “Omdat ik al geplaatst ben kan ik nu fijn mijn weg naar de Paralympische Spelen Tokio uitstippelen. Ik heb nog één toernooi in Costa Rica dit jaar waar ik de Mexicaanse en (continentaal. red.) Amerikaanse kampioene tegenkom.”

Ze concludeert: “Wat ik van alle spelers hoor is dat het toernooi goed georganiseerd is. Ik wil daarvoor de bond, Pagedal, de vrijwilligers en iedereen die ermee te maken heeft gehad om dit toernooi mogelijk te maken bedanken!”