Afgelopen week organiseerde de Rabobank een inspiratie-avond voor sportverenigingen. Ik mocht daar mijn verhaal vertellen. Als ik zo’n praatje doe – lezing vind ik zo officieel klinken – vertel ik altijd een net iets ander verhaal. Afhankelijk van het doel dat de organisatie waar ik ben heeft met hun bijeenkomst. Mijn praatje moet daarbij natuurlijk wel aansluiten. 

Dus speelde mijn eerste tafeltennisclub op deze avond voor de Rabobank de hoofdrol. Was ik niet bij BSM in Dongen gaan pingpongen, dan had ik nu wellicht niet gestaan waar ik ben. Misschien had ik dan leuk meegedaan op nationaal niveau. En dat was ook prima geweest, maar dat ik zover ben gekomen, maakt het natuurlijk extra leuk.

Lees verder onder de foto…

Foto: Tim Eshuis

BSM is een gewone tafeltennisclub, niet eentje speciaal voor mensen met een handicap. En het was logisch dat ik daar naartoe zou gaan. Mijn ouders hebben me altijd normaal opgevoed, ik ging naar een normale school en dus ook naar een normale tafeltennisclub. Mede daardoor heb ik me nooit gehandicapt gevoeld. Ik bén het wel, al sinds mijn geboorte, maar ik heb het nooit zo gevoeld. Het was gewoon lekker tegen een balletje slaan met kinderen van mijn leeftijd.

En dat precies wat ik die verenigingen heb meegegeven: jullie zijn ongelofelijk belangrijk. Zorg dat iedereen mee kan doen, op een (zoveel mogelijk) normale manier. En zorg dat iedereen plezier heeft met elkaar. Want daar draait het in de sport om. Het gaat niet om medailles of de top halen. Daar vertel ik natuurlijk ook wel wat over, maar dat is slechts een gevolg van het plezier dat je bij een vereniging hebt.

Na afloop kreeg ik veel positieve reacties van de verenigingen die aanwezig waren. Toch leuk om te horen dat mijn verhaal ze heeft geïnspireerd en ze het fijn vonden om naar te luisteren. Erg leuk om te doen!

Meer weten over mij als spreker? Kijk dan even hier.

Foto: Tim Eshuis