Ik heb afgelopen week de Costa Brava Open in Spanje gewonnen. Mijn spel was redelijk. Er zijn natuurlijk altijd puntjes te verbeteren, maar in deze fase van mijn seizoen ben ik tevreden met het resultaat.

Door het coronavirus hadden ruim tachtig spelers op het laatste moment afgezegd voor het toernooi in Platja d’Aro. Daardoor kwam ik in een gecombineerd schema van handicapklasse 7 (mijn klasse) en 8 terecht. Op zich wel mooi om ook tegen die ‘achten’ te ballen; voor mij een lekkere uitdaging. Hoewel de klassen waren samengevoegd, was ik in Spanje wel als eerste geplaatst.

In de groepsfase speelde ik tegen Pilar Gonzalez (Spanje) en de Russin Narina Oganisian. Beide potjes won ik vrij makkelijk met 3-0. Ik speelde lekker, de omstandigheden waren goed. Daarna in de halve finale stuitte ik op de Japanse Yuri Tomono. Ik won de eerste game, zij de tweede en daarna pakte ik weer twee games. Dus gewonnen met 3-1. Ik speelde die wedstrijd matig tot slecht, daar ben ik absoluut niet tevreden over.

Lees verder onder de foto …

Finale
In de finale tegen Dajana Jastrzebska uit Polen ging het veel beter. Ik heb haar geen kans gegeven om in de wedstrijd te komen en speelde zelf lekker. Ik won dan ook met 3-0 (11/4, 11/9, 11/5). Zowel de Poolse als de Japanse spelen in handicapklasse 8, dus voor mij een mooie opsteker om van ze te winnen.

Overall ben ik best tevreden over dit toernooi. Zoals gezegd: het kan altijd beter. En daar ga ik nu weer hard voor trainen!

Uitslagen Costa Brava Spanish Open
Groep A
Kelly van Zon – Narina Oganisian (Rus) 3-0 (11/2, 11/9, 11/5)
Kelly van Zon – Pilar Gonzalez (Spa) 3-0 (11/6, 11/2, 11/6)
Kwartfinale
BYE
Halve finale
Kelly van Zon – Yuri Tomono (Jap) 3-1 (11/2, 5/11, 11/5, 11/6)
Finale
Kelly van Zon – Dajana Jastrzebska (Pol) 3-0 (11/4, 11/9, 11/5)