Kelly met coach Johan en sparringpartner Boris

De voorbereiding in Chiba zit er op en we zijn inmiddels verhuisd naar het Olympisch Dorp. Daar wonen we met z’n vijven in een mooi appartement met ieder een eigen slaapkamer en een gezamenlijke huiskamer. Alles is hier keurig geregeld en we zijn door Japan bijzonder gastvrij ontvangen. Persoonlijk heb er een goed gevoel over, ben goed voorbereid en woensdag gaat het beginnen. Garanties kennen we niet in de sport en dat maakt het ook zo mooi. Iedere wedstrijd begint op ‘nul’ en iedereen hoopt op die bekende dag dat hij of zij boven zichzelf uitstijgt en een prestatie neerzet die eigenlijk niet verwacht werd. Zeker mijn tegenstanders zijn maximaal gemotiveerd om mij van mijn derde Paralympische titel af te houden en ik zal er alles aan doen om diezelfde titel te prolongeren! Over uiterlijk een week weten we het resultaat.

Vandaag is de loting bekend gemaakt en ik speel woensdag tegen de kampioen van het Amerikaanse continent, de Mexicaanse Claudia Perez Villalba. Ze is al wat ouder en heeft beide vorige kampioenen van Amerika verslagen tijdens het kampioenschap in 2019. Momenteel staat ze nummer 10 op wereld ranglijst en ik heb één keer eerder tegen haar gespeeld in Costa Rica. De tweede tegenstandster is een oude bekende, de Française Anne Barneoud, die ook al een groot aantal jaren meedraait in het para tafeltennis circuit. Ze is als 6e geplaatst maar voor mij een lastige tegenstander omdat ze op goede dagen onmogelijke ballen kan slaan. Als Anne eenmaal in een goede ‘flow’ zit, kan ze het me heel lastig maken. Aan mij om te zorgen dat ze niet in haar ‘flow’ komt!

Laatste training in Chiba

Woensdag 25 augustus speel ik om 09.40 uur (Nederlands tijd) tegen Claudia en donderdag 26 augustus om 09.40 uur tegen Anne. Via de website van Team NL/Paralympische Spelen/Programma/Tafeltennis kan iedereen zien of een livestream aanwezig is. Deze livestream is op dezelfde website aan te klikken. In totaal zijn er tijdens de voorrondes acht tafeltennistafels beschikbaar, maar er worden maar twee wedstrijden gelijktijdig uitgezonden. Hoop voor jullie dat mijn wedstrijden in beeld komen, maar ik heb er zelf helaas geen invloed op.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor alle aanmoedigingen en leuke berichten op social media, vooral vanuit Dongen en omgeving, Het geeft me een geweldige inspiratie om de komende wedstrijden nog harder te knokken voor een goed resultaat!

Groeten uit de mooie stad Tokio,
Kelly