Vandaag, zaterdag 28 augustus 2021, is een super belangrijke dag! Na mijn nederlaag tegen Anne Barneoud is de directe weg naar de halve finales geblokkeerd en moet ik vroeg aan de bak voor de kwartfinale tegen de Koreaanse KIM Seongok. Ze is een wat oudere speelster, die in 2016 in Rio de bronzen medaille heeft gewonnen. Net als mijn eerste tegenstander uit Mexico, speelt de Koreaanse een langzaam spelletje met heel veel effect, niet echt ‘mijn ding’. Geconcentreerd win in de eerste game, maar de tweede laat ik me meeslepen in haar spelletje en verlies die ruim. Game 3 en 4 houd ik het initiatief en win ik uiteindelijk de wedstrijd en plaats ik me alsnog voor halve finale. Klinkt misschien vreemd, maar er viel een enorme last van schouders: nog steeds niet top gespeeld maar toch de laatste vier bereikt van de Paralympische spelen!

KIM Seongok

Veel tijd om van mijn winst te genieten had ik niet, de knop moest om want in minder dan vier uur stond de halve finale op het programma tegen de Turkse Kubra Korkut. Een oude bekende en ook in Rio de Janeiro mijn tegenstander in de finale toen. Kubra had de eerste twee wedstrijden overtuigend gewonnen, dus ik was gewaarschuwd! De eerste game goed gespeeld en gewonnen, maar de tweede game was ik geheel de weg kwijt en haalde ik slechts 3 punten. De derde game was super spannend, maar weet ik nipt te winnen. De vierde game kom ik op een 6-4 achterstand, om vervolgens 7 punten op rij te scoren en de partij te winnen!

Kubra Korkut

Deze halve finale speelde ik met stip mijn beste wedstrijd. Het is een ongelofelijk goed gevoel dat ik de vorm, waarvan ik wist dat ik die had, eindelijk kon laten zien. En precies op het juiste moment, in de halve finale en tegen een gelijkwaardige tegenstander. Ben dan ook ontzettend trots dat ik op mijn vierde Paralympische Spelen voor de derde keer achter elkaar de finale mag spelen. Ook mijn tegenstander in finale is een oude bekende, Viktoriia Safonova. Van oorsprong had zij de OekraĆÆense nationaliteit maar ze is inmiddels genaturaliseerd tot Russische. In 2017 was ze nog Europees kampioen, maar door het wisselen van nationaliteit heeft ze in 2018 geen wedstrijden kunnen spelen. In 2019 kwam ze sterk terug met een derde plaats op het EK. Van onderschatting zal dus geen sprake zijn, maar ik heb er wel ontzettend veel zin om maandagmorgen 30 augustus om 04.45 uur (Nederlandse tijd) tegen haar aan te treden. Ik heb vernomen dat we op een TV-tafel spelen, dus de wedstrijd wordt ‘gestreamd’ door de NOS. Voor mijn ouders en alle volgers dus vroeg uit de veren na het weekend šŸ™‚

Groetjes, Kelly